Hvordan øke ditt energinivå.

Nesten alle ville gjerne ha litt mer energi i hverdagen. Ville ikke du? Det finnes mange naturlige måter å øke din energi på, hver eneste dag. Prøv ut disse utprøvde teknikkene og oppleve økt energi i hverdagen.

1.

Sjekk din holdning og ditt syn på livet. Dette kan høres enkelt eller dumt ut, men det er virkelig ekstremt viktig. Har du et mål . . . noe å se frem til hver morgen når du våkner? Hvis du ikke har klare mål som skaper noe for deg, og se frem til hver dag. Og en positiv holdning, vil sannsynligvis ditt energi nivået, ikke være så høy som du ønsker. Du må minne deg selv daglig at DU kontrollerer din fremtid. Hvis du er i et blindspor på jobb eller et forhold som du hater, har du sannsynligvis våknet opp hver morgen med en dårlig syn på livet og en dårlig holdning. Uansett hva annet du gjør, du vil sannsynligvis ikke vil ha det energi nivå du er på jakt etter. Så endrer noe, ta små skritt. Du velger hva du gjør når du våkner opp hver morgen, velg noe som du føler gjør deg godt, om det så er tanken på å ta en deilig kopp kaffe, te og eller annet. Din tanke vil få din energi til å øke.
2.
Prøv å spise minst tre måltider hver dag. Det er svært viktig at du gir kroppen riktig drivstoff til det den trenger. Hvis du ikke fylle bensin på bilen din, vil den ikke kunne kjøre. Hvis du ikke har riktig drivstoff til kroppen din, vil du ikke ha den energien du ønsker. Å spise oftere øker stoffskiftet. Som igjen gjør at du holder en sund vekt. Når du forlenger tiden mellom måltidene dine, bremser kroppen sin metabolske rate og i hovedsak går inn i sult modus. Så gi «drivstoff» til kroppen oftere. Gi kroppen din noe å forbrenne og du vil finne at din energi vil øke betydelig.
3.
Drikk mye vann! Hvis du føler deg tørst så du er sannsynligvis allerede mildt dehydrert. Selv mild dehydrering vil raskt få en negativ effekt på kroppen din, gjør du føler deg sløv, svak, og trett. Forskning viser at for å erstatte vannet kroppen mister daglig, bør du sikte på å drikke 4-8. glass vann daglig.
4.
Ta en multivitamin, gjerne med vitamin B12. Ikke alle mennesker får alle de vitaminer og mineraler som kroppen trenger hver dag, fra deres vanlige kosthold. Multivitaminer hjelper kroppen til å få viktige vitaminer som den trenger for å fungere ordentlig, og har maksimal energi. Vitamin B12 er en kombinasjon av 8 vitaminer som er viktige for å opprettholde høyt energinivå og generell helse. Så å ta multivitamin kompleks, og du kan øke din energi.
5.
Få nok søvn. Dette er ganske åpenbart. Hvis du ikke får nok søvn hver natt, blir du sannsynligvis sliten. Det finnes mange anbefalinger om hvor mye søvn kroppen din trenger for maksimal energi, men i virkeligheten varierer dette fra person til person. Voksne personer greier seg med 6-7 timer. Så finne ut hva det tallet er for deg, og sørg for at du får nok søvn hver natten. Dine våkne timer, blir mye mer produktive, og du vil kunne få gjort mer på kortere tid hvis du får nok søvn.
6.
Få på en tidsplan. Sammen med å få nok søvn, vil du oppdage at du har mer energi utover dagen hvis du går til sengs og våkne opp på samme tid hver dag. Gjør du gjør slik at kroppen til å utvikle en naturlig rytme, slik at du kan oppleve mer avslappet sove om natten, våkner opp og føler mer uthvilt, og har mer energi utover dagen.
7.
Ta en power nap inne i mellom. Selfølgelig OM du har muligheten. Studier viser at å ta en 20-30 minutters power nap midt på dagen (før 4 pm) er bra for kroppen, øker produktiviteten, forbedrer hukommelsen, og hindrer hjernen aktivitet fra synkende i ettermiddag. Men, sover lenger enn 20-30 minutter, eller ta lur etter 16:00 kan faktisk gjøre deg søvnig, og negativt påvirke nattesøvn. Så må du velge riktig tid og lengde for power nap.
8.
Ta en spasertur. For mange mennesker, kan en 10 minutters rask spasertur på ettermiddagen tjene til å løfte energinivået. Så ta et minutt å gå utenfor, puste litt frisk luft, og ta en rask spasertur.
9.
Reduser stress. Du må minne deg selv hver dag som bekymrer aldri løst et eneste problem. Vi stress altfor mye om altfor mange ting. Stress og bekymring suge energien ut av deg og bidra til mange andre helseproblemer. Når var sist gang du var i stand til å endre noe eller bedre enhver situasjon med å understreke over det? ALDRI! Så slapp av og slutte å bekymre seg og stresse!
10.
Bruk noen minutter på å puste. Pusting er en av de viktigste kildene til naturlig energi. Bruk et par minutter på å ta noen langsomme, dype, forfriskende pust nede i magen. Dette gir deg en boost når du føler deg trøtt.
11.
Sjekk din diett. Overflødig sukker og for lite protein forårsaker blod sukker nivåer for å svinge i løpet av dagen, ofte få deg til å føle deg sliten eller trøtt. Så godteri barer eller koffeinholdige drikker kan gi deg en rask boost, men du kan være sikker på at det ikke vil vare lenge. Velg sunne alternativer og holde en god balanse mellom karbohydrater og proteiner.
12.
Ta deg tid for deg selv. Husk å finne litt tid hver dag til å tilbringe med deg selv. Våre liv er ofte så travelt at vi blir overveldet med virksomheten til hver dag. Dette gjelder uansett om du er en høyt betalt forretningsmennesker eller en hjemmeværende mamma. Bare i rush av dagliglivet kan suge energien ut av deg. Så ta noen minutter hver dag for å roe ned og tilbringe med deg selv og du vil finne din energi nivå, vil trolig øke.

(Artikkelen er utarbeidet fra en helseblogg)

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s